Perfiles de aluminio Håla

1.800 perfils d’alumini

Håla va ser premiat com el millor espai al Barcelona Building Construmat 2017, comissariats per la Fundació Mies van der Rohe.

Håla significa per Alumilux una fita. Un pas valent que ha reafirmat el nostre compromís amb l’arquitectura i ha aconseguit transmetre els valors dels nostres productes, tècnica, bellesa i sensibilitat.

 

 

Concebut per Jaime Prous Architects, es tracta d’un espai, que en paraules seves ho defineix com “mil vuit-cents perfils d’alumini suspesos a nou metres del sostre, els quals dibuixen un mantell que s’adapta a la normativa cartesiana a través d’una geometria orgànica”.

 

Des de l’exterior confon: podria recordar a l’esquelet d’una balena penjant d’un museu decimonònic o potser al barret en el qual el petit príncep veia una boa digerint un elefant… Però tot sigui per captar la mateixa curiositat infantil que tenia el petit príncep.

 

 

El mantell levita en el seu perímetre a mig metre del terra fins a arribar a cinc metres en el centre. A l’interior, els reflexos i les ombres construeixen una cova de proporcions catedràtiques. La seva intenció és donar a conèixer les novetats tecnològiques, però per davant de tot vol ser un centre de debat i discussió vibrant que atregui els firaires.

 

 

La construcció es pensa en sec amb elements reutilitzables, incloent els perfils: part d’una comanda mai entregada, que avui, per fi, té la seva utilitat.

 

Més informació:

https://www.jprousarchitects.com/es/project/alumilux-pavilion/

Disseny
Jaime Prous Architects

Fotografia
Adrià Goula

Premis
Obra premiada | Premis AJAC XI
Millor Stand | Premi BB Construmat 2017

Notícias relacionadas