| Rehabilitación Palacio Valeriola | Alumilux

Brancals envoltats d’art

A inicis de 2022 iniciem els treballs dins la rehabilitació integral del Palacio Valeriola. El nostre ADN quedarà per sempre en el nou Centre d’Art Hortensia Herrero. (CAHH).

Les obres per la rehabilitació del Palacio Valeriola, situat en el centre històric de la ciutat de València, i que compten amb la participació d’Alumilux, es van iniciar el 2018. Es tracta d’un palau d’estil barroc construït al segle XVII, que conté als seus peus un punt de trobada en un territori de gran valor històric: el circ romà i l’antic call jueu.

 

 

El projecte arquitectònic, concebut per ERRE arquitectura, busca restablir la noblesa d’aquest majestuós edifici per donar cabuda al nou Centre d’Art Hortensia Herrero (CAHH), en el qual es trobaran obres d’artistes mundialment reconeguts com Anish Kapoor, Georg Baselitz, Andreas Gursky o Anselm Kiefer. Per la fundadora del CAHH, Hortensia Herrero, era molt important posar en el centre del projecte als mateixos valencians, apropant a la ciutat les col·leccions d’artistes que avui es trobarien a Londres o Nova York.

 

 

Alumilux va proposar per aquest projecte l’ús d’un sol material: l’alumini, per a totes les finestres, brancals i gelosies exteriors. El més habitual en obres d’aquesta tipologia és l’ús de l’acer en considerar-se un material més noble. Nosaltres, en canvi, reivindiquem l’alumini per a treballs artesanals de molta qualitat i no dubtem a utilitzar-lo quan aquest beneficia a la proposta dels arquitectes. A més, l’alumini millorava respecte a l’acer en un tema tan rellevant com la corrosió, la durabilitat i la facilitat de la durabilitat y facilitat de maneig, gràcies a la seva gran lleugeresa.

 

 

L’obra es divideix en 3 fases: una primera de fonamentació, estructura i enderrocs; una segona fase de rehabilitació del palau; i finalment, l’habitabilitat de les instal·lacions del centre d’art. Actualment ja s’han conclòs les obres de la primera fase i actualment s’està rehabilitant el palau. Es calcula que al 2023 ja s’hi podrà allotjar el nou Centre d’Art Hortensia Herrero.

 

 

Per a més informació.

https://www.fundacionhortensiaherrero.org/actividades/palacio-valeriola-centro-arte/

 

 

Notícias relacionadas