Jaime Prous y Pablo Garrido

Deep Skin. La importància de la “pell” d’un edifici

Nou llibre de Jaime Prous i Pablo Garrido: Deep Skin. Fascinació, experiència, inquietud i limitació són factors que van motivar a la realització d’aquest fascinant llibre.

“El més profund de l’home és la pell”, va dir l’escriptor, poeta, assagista i filòsof francès, Paul Valéry. Una frase que serveix als arquitectes Jaime Prous i Pablo Garrido per definir, precisament, la temàtica que aborda el llibre Deep Skin, editat per Alumilux.

 

La paraula “pell”, en l’àmbit arquitectònic, significa la part de l’embolcall d’un edifici. Aquest té color, textura, materialització i, fins i tot, irregularitats que la caracteritzen i la fan diferent d’un projecte a un altre. Precisament, d’aquesta particularitat, neix la voluntat dels arquitectes i professors de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de realitzar una col·lecció de pensaments comprenent diverses qüestions sobre el món de les pells i la tecnologia.

 

 

 

El llibre s’estructura en parts i capítols, tractant temes diferents en cadascun d’ells. A més, cada capítol es complementa amb diversos case study: obres de talla mundial amb dibuixos constructius per exemplificar els aspectes esmenats als apartats. D’aquesta manera, es transmet el seu coneixement i arguments juntament amb obres molt reconegudes.

 

No es tracta d’un llibre d’apunts, ni d’un manual tècnic, tampoc d’una recopilació d’articles científics o altres. Deep Skin es considera una obra que mostra fascinació per la tecnologia de la construcció, l’arquitectura i la formació amb un toc d’humor.

 

Per a més informació del llibre: https://www.jprousarchitects.com/es/deep-skin/

 

 

Notícias relacionadas