Piezas de alumino lacadas en diferentes tonos

La laca transparent: el color que retorna la noblesa a l’alumini

El color no és un mitjà d’expressió. És un llenguatge que ens permet transmetre emocions i sentiments.

El color ha existit des de sempre a la naturalesa, en la matèria i en tots els elements que ens han envoltat des dels nostres inicis. Quan associem inconscientment el color amb records i sensacions, el transformem en un llenguatge que permet la comunicació emocional a través dels sentiments.

 

Però en arquitectura, quan no s’utilitza adequadament el color i no correspon a l’essència de l’element que el conté, el resultat és que els projectes acaben eliminant aquest element substituint-lo per altres materials més honestos com la fusta o l’acer.

 

Si ens centrem per un moment en les finestres d’alumini en el disseny –però sobretot en el mal ús del color- veurem que s’ha perdut per complet la naturalesa d’aquest material, suposant-li sensacions poc agradables i banals a l’espectador, cosa que deriven en una destrucció de la reputació de l’alumini en els projectes d’arquitectura.

 

 

 

 

A Alumilux, coneixedors d’aquesta problemàtica, volem transmetre la sensibilitat per l’alumini a través del color, emfatitzant i focalitzant la seva noblesa gràcies a la tècnica de la laca transparent. La materialitat de l’alumini deixa entreveure’s a través de la pintura com una emprimació desigual en tota la seva superfície i emfatitzant els seus vèrtexs, donant un efecte més orgànic al perfil. D’aquesta manera, aconseguim convertir una simple finestra d’alumini en un element metàl·lic i funcional dins d’un context arquitectònic únic.

 

 

No es tracta d’una solució gratuïta o casual, més aviat tot el contrari. Amb pulcritud, rigor i expressió artesanal convertim el color en una de les principals eines que ens ajuden a retornar a les nostres finestres valors com la noblesa, materialitat i singularitat.

 

Notícias relacionadas