Ventanal con perfiles casi invisibles hacia la zona exterior de la casa | Otiima Series en Casa Gerês | Alumilux

L’arquitectura s’ha de viure

A vegades, una imatge no és suficient per transmetre tot el que oferim. OTIIMA proposa als seus clients la possibilitat d’experimentar els seus productes viatjant a la “Casa do Gerês”.

La “Casa do Gerês” s’emplaça a una vessant abrupta de la Vall de Caniçada, a Gerês (Portugal). La motivació principal de la seva construcció va ser la voluntat de crear un espai que permetés experimentar la majoria dels productes d’OTIIMA en ple funcionament. Els arquitectes interessats van tenir l’opció de passar tot un dia a l’habitatge i valorar la qualitat que s’ofereix d’una forma més real i sensorial. Gràcies a la col·laboració del reconegut arquitecte portuguès Carvalho Araújo aquest ideal es va convertir en realitat.

 

 

La construcció preexistent al projecte era una petita casa al costat d’un rierol. Per motius de lleus esfondraments es va haver de reubicar la implantació del nou habitatge. La proposta consisteix en una plataforma horitzontal que es recolza sobre un mur de contenció, conformant una planta baixa i una planta superior que es comuniquen gràcies al doble espai del gran estar.

 

Els materials utilitzats a l’exterior també queden representats a l’interior, pràcticament eliminant tots els límits que separen ambdós espais. Aquesta sensació de continuïtat es veu afavorida gràcies als perfils de les nostres finestres, que freguen la invisibilitat.

 

 

No hi ha dubte que el projecte va ser tot un èxit, donat que es va escollir com una de “The World’s Most Extraordinary Homes”, programa protagonitzat pels presentadors Piers Taylor i Caroline Quentin, transmès a la pataforma Netflix.

 

Si teniu curiositat, us deixem l’enllaç del capítol 2 de la segona temporada de “The World’s Most Extraordinary Homes”. Estem convençuts que us agradarà.

https://www.netflix.com/es/title/80213025

 

 

 

Per a més informació de l’estudi i del projecte:

https://www.carvalhoaraujo.com/project/casa-do-geres/

Fotografies:
Hugo Carvalho Araújo i Juan Rodríguez

Notícias relacionadas