organizadas conjuntamente por la Fundación Arquitectura y Sociedad y la asociación Arquitectes per l’Arquitectura

Les ciutats que volem. Girona.

Girona va ser una de les cinc ciutats escollides pel Congrés Internacional d’Arquitectura 2021 per celebrar un dels seus debats, organitzats per la Fundació Arquitectura i Societat i també Arquitectes per l’Arquitectura.

El 13 i 14 de juny del 2022 es va celebrar a Girona les jornades de “Les ciutats que volem”, organitzades conjuntament per la Fundació Arquitectura i Societat i l’associació Arquitectes per l’Arquitectura, amb l’ajuda de l’Ajuntament de Girona, per reflexionar i repensar els models urbanístics, de mobilitat i d’economia dels municipis.

 

En els diferents diàlegs van participar, entre altres especialistes, Bet Capdeferro, Belinda Tato, José Morales, Miguel Anxo Fernández Lores, Josep M. Aguirre, Narcís Sastre (com a moderador) i Josep Camps (comissari); tots ells de gran rellevància dins les seves respectives especialitats.

 

 

Les ciutats intermèdies, com Girona, juguen un paper clau per aconseguir un equilibri d’intercanvi entre el camp i les zones densament urbanitzades, evitant la decadència de les poblacions. Per aquest motiu, l’organització va escollir la localitat gironina com una de les cinc “ciutats intermèdies”, on emplaçar els debats. Les restants van ser València, Bilbao, Granada i Pontevedra.

 

La densitat, els espais públics, la mobilitat i l’equilibri social i territorial són alguns dels aspectes que es van posar sobre la taula en el debat que va patrocinar Salvi Lighting, Durbanis, Fustes Garolera, i per descomptat, Alumilux.

 

Per conèixer tots els detalls i les conclusions finals, us recomanem el llibre de la Fundació Arquitectura i Societat, que es publicarà una vegada s’hagin conclòs tots els debats en les altres localitats.

 

Trobaràs més informació a:

 

Fundació Arquitectura i Societat

https://arquitecturaysociedad.com

 

Arquitectes per l’arquitectura
https://arqxarq.es

 

 

Notícias relacionadas