Zona de piscina envuelta por grandes ventanales que fusionan el interior y el exterior

Villa Guadalmina: la passivhaus de Costa del Sol

L’habitatge de consum energètic mínim que presumeix de grans finestrals.

L’estudi 969 Arquitectos va projectar aquesta “villa” sota un concepte d’energia zero, influenciada pel seu entorn natural de la regió de Costa del Sol, a Màlaga.

 

Un volum principal es recolza sobre dos pòrtics, albergant els usos nocturns de l’habitatge. Aquest gran cos blanc es combina amb la materialitat de la fusta que embolcalla part de la façana, aportant calidesa i comoditat.

 

Zona de entrada de color blanco para integrarla en el paisaje. Videoportero de última generación | Villa Guadalmina Costa del Sol | Alumilux

 

Els pòrtics que sostenen el volum principal es representen de color blanc, buscant ser referències mediterrànies. Aquests configuren l’entrada, com un cos de vidre protagonitzat per una gran porta pivotant de terra al sostre, de quatre metres d’alçada. La zona de la piscina es descobreix envoltada de grans finestrals que fusionen l’interior i l’exterior gràcies a la perfileria Otiima Drain. Amagant el perfil inferior sota el terra, aconseguim que l’única part visible sigui el carril per on es desplaça la fulla, fent desaparèixer els límits entre els espais.

 

Entrada con cuerpo de cristal con puerta pivotante desde el suelo hasta el techo | Villa Guadalmina Costa del Sol | Alumilux

 

I sense renunciar a totes aquestes qualitats, el sistema d’Otiima conté una canal de drenatge amb la capacitat d’emmagatzemar una gran quantitat d’aigua, fins i tot en dies de pluja extrema.

 

A Alumilux, ens hem encarregat de proporcionar les solucions tècniques per a la integració d’aquestes finestres d’alt rendiment energètic, garantint la millor estanquitat possible de la façana i corresponent a la filosofia Passivhaus que demanava el projecte.

 

Ventanales elegantes, minimalistas y estancas que ofrecen vista sobre la piscina | Villa Guadalmina Costa del Sol | Alumilux

 

D’aquesta manera, aconseguim unificar l’elegància d’una finestra al més pur estil minimalista amb les especificacions tècniques i energètiques que requereixen les construccions dels nostres temps.

 

Sembla impossible, però no ho és.

 

Si vols descobrir més, pots visitar la pàgina del projecte en la nostra web.

https://alumilux.es/proyectos/villa-guadalmina/

Notícias relacionadas