
Premi XV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme 2021.
Finalista Premis FAD 2021 d'Arquitectura.

Premi XV Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme 2021.
Finalista Premis FAD 2021 d'Arquitectura.
Bloc 6×6 utilitza ambdues façanes per crear un filtre climàtic.
A l’hivern la façana sud actua com un hivernacle per captar l’energia solar. Gràcies a un intercanvi d’aire entre les dues façanes, mitjançant un sistema de ventilació, s’aconsegueix estalviar molta energia.
A l’hivern, es transporta la calor de la façana sud a la nord, i a l’estiu s’inverteix el procés.





Durant el projecte, la col·laboració ha sigut absoluta entre l’estudi d’arquitectura i Alumilux. Hem sigut capaços de produir prototips únics que ofereixen la possibilitat d’adaptar-se a situacions canviants amb un únic mètode estandarditzat.
En paraules de Ramon Bosch.
“Per aconseguir aquest propòsit és necessari tenir un coneixement artesanal i una finor absoluta en l’execució i, així, trobar la solució constructiva a través d’una peça que encara no existia. La idea del disseny és projectar amb una arquitectura pensada en mil·límetres”.


Reducció a 900 tones de CO2.
El cor de l'edifici és de fusta amb un embolcall metàl·lic. Gràcies a això, s'aconsegueix reduir grans quantitats de diòxid de carboni amb el simple fet de no construir amb formigó. La quantitat de fusta del projecte produeix 900 tones de CO2, mentre que amb formigó representaria més del doble.
Pensant en el canvi climàtic.
L'edifici parla de la necessitat de pensar en el futur i com gestionar des de l'arquitectura la relació amb el clima i l'augment de temperatures. Un exemple palpable és la façana sud, que s'adapta amb les seves finestres practicables a les condicions canviants entre hivern i estiu.
El projecte beu de la tradició de les galeries construïdes en voladís sobre l’antiga muralla de Girona que separava la ciutat del riu Onyar.
Aquestes galeries van ser resultat de l’excés de densitat els inicis de la ciutat. Es van tapiar els balcons, es van posar persianes de corda i sense gaires pretensions es van crear filtres climàtics.




Tots els detalls
de la façana nord
Àmbits de domesticitat
Gràcies a l'emplaçament, que gaudeix d'una zona verda que separa els edificis més pròxims, es va treballar amb la idea de generar una transparència total en la façana sud. A través del gruix variable de l'espai interior de les passarel·les d'accés, s'aconsegueix generar vestíbuls davant de cada habitatge.
Es dona a l'usuari l'opció d'obrir-se a l'espai col·lectiu, aportant la variabilitat d'un mateix espai depenent de com s'utilitzen les fusteries individuals.










