Libro SCT Estudio de arquitectura. Capítulo Casa Lama | Alumilux

Presentem el nou llibre commemoratiu de SCT arq.

Alumilux ha editat un recopilatori de les obres més destacades dels arquitectes Ángel Sánchez- Cantalejo i Vicente Tomás Esteva. SCT Estudi d’arquitectura Mallorca.

Coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la creació de l’estudi SCT, integrat pels arquitectes Ángel Sánchez-Cantalejo i Vicente Tomás, Alumilux ha editat una publicació que reuneix i comenta els principals projectes elaborats durant aquests anys fent referència a les seves idees i com han evolucionat.

 

El llibre s’organitza mitjançant la tipologia i la cronologia dels dissenys per manifestar els conceptes no només com una progressió lineal sinó com una concatenació d’idees. Moltes de les construccions s’han efectuat a Mallorca (Illes Balears), particularitat que ha afavorit, sense cap dubte, la creació d’una arquitectura d’inspiració local.

 

Aquesta arquitectura, a més, pretén donar ovació a la qualitat de vida de l’individu utilitzant un mòdul que estructura els diferents espais. La manera de projectar es veu materialitzada, per complet, en la casa de Santa Margarita i a Casa Lama, fent visible el mòdul a través del paviment. Malgrat això, a vegades, aquestes regles del joc s’oculten, encara que hi existeixin: “Per nosaltres, és més important i interessant tenir aquestes eines, criteris i conceptes incorporats que l’obligació de demostrar-los”, asseguren els arquitectes.

 

 

Els seus projectes van des d’habitatges unifamiliars, edificis residencials, centres de salut, museus… Tanta diversitat mostra realment la capacitat dels arquitectes de fer canvis d’escala i de programa, sortint de la seva zona de confort i explorant altres sectors, enriquint la seva arquitectura.

 

Els materials que es fan servir són molt respectuosos amb el medi ambient i altament reciclables. Principalment, opten per formigó, fusta i vidre per combinar tres tipologies de materials: un petri, un més dolç i un altre per aconseguir transparència. Per ells és fonamental que els materials reflecteixin el que realment són: emfatitzant la seva noblesa i autenticitat.

 

 

 

En definitiva, la seva arquitectura pretén donar èmfasis a la creació d’espais per a la felicitat i comoditat de les persones que els habiten, responent a un terreny, un context cultural i un paisatge amb el qual començar el procés creatiu.

 

 

Per a més informació de l’estudi: http://www.sctarquitectos.com/

 

 

Notícias relacionadas